
نشای پیوندی گوجهفرنگی گلخانهای
فواید نشای پیوندی گوجهفرنگی گلخانهای:
امروزه با توجه به افزایش قیمت نهادهها و در نتیجه افزایش هزینههای تولید، بهرهبرداری از حداکثر توان گیاه و بهدستآوردن بالاترین میزان تولید در واحد سطح از اهمیت دوچندانی برای گلخانه داران کشت هیدروپونیک برخوردار است.
کشور هلند با دارابودن بالاترین رکورد تولید در واحد سطح (900 تن در هکتار) بهعنوان کشور پیشرو در این زمینه مطرح است. این کشور با بهرهگیری از نشای پیوندی گوجهفرنگی توانسته است حداقل 35 درصد، میزان تولید در واحد سطح را در گلخانههای خود افزایش دهد. این تجربه نشان داد که استفاده از نشای پیوندی گوجهفرنگی گلخانهای، توانایی افزایش 35 درصدی میزان تولید محصول را نسبت به نشای معمولی گوجهفرنگی گلخانهای دارد. همچنین کاهش مصرف کود و افزایش مقاومت به انواع بیماریهای قارچی و آفات از دیگر مزایای استفاده از نشای پیوندی گوجهفرنگی گلخانهای است.
نشای پیوندی خیار
معرفی نشای پیوندی خیار:
مجتمع امین سپاهان مبتکر و طراح تولید نشای پیوندی خیار با نور مصنوعی در اتاقکهای رشد میباشد. نشای پیوندی خیار راهکاری بسیار هوشمندانه جهت مقابله با بیماریهای قارچی خاکزی بهخصوص قارچ فوزاریوم ریشهای میباشد که سالانه هزینه زیادی را جهت ضدعفونیکردن خاک گلخانهها به گلخانه داران تحمیل میکند. علیرغم استفاده از ترکیبات شیمیایی، گاهی اوقات این قارچها در مواقعی که بوته خیار بر روی بار است سبب خسارت و ضرر و زیان سنگین به گلخانه داران میشوند و در صورت کنترل آن با قارچکشها به دلیل قطع کردن آوندها میزان باردهی بوتهها بسیار کاهش مییابد. اما نشای پیوندی خیار در آلودهترین خاکها نیز قابلکشت است و با کشت آن نیاز به مصرف هیچ نوع قارچکش یا ضدعفونیکننده شیمیایی و یا هیچگونه تعویض خاکی تا سالها نمیباشد. بهعلاوه یکی از مشکلات عمده و اساسی خاکهای گلخانهها، شوری خاک است که در طی کشتهای مختلف EC خاک بالا رفته و میزان تولید را به شدت کاهش میدهد. حتی در مواقعی نیز خاک کاملاً غیر قابلکشت میشود و باید بهکلی تعویض شود. اما استفاده از نشای پیوندی خیار به دلیل تحمل بالای پایه کدوی مورداستفاده در پیوند نسبت به شوری، میتواند در خاکهایی با EC بالا نیز کشت شود.
فواید نشای پیوندی خیار:
مقاومت در برابر بیماریهای قارچی بهخصوص فوزاریوم
عدم نیاز به استفاده از ضدعفونیکنندههای خاک یا تعویض خاک و امکان کشت مداوم بدون نیاز به ترکیبات شیمیایی
متحمل در برابر نماتد
متحمل در برابر شوری و دمای پایین خاک
طولانیتر بودن دوره باردهی نسبت به نشای خیار معمولی (غیرپیوندی)
افزایش میزان باردهی (تا حدود 25-20 درصد) به دلیل پمپ ریشهای قوی در پایه مورداستفاده در پیوند
افزایش کیفیت محصول به لحاظ تردی و استحکام بافت خیار
بالاتر بودن میزان جذب آب و املاح به دلیل بالاتر بودن تعداد آوندهای پایه
کاهش میزان مصرف کود و افزایش کارایی استفاده از کود در گیاه
تحمل نسبی در برابر بیماریهای قارچی برگی بهخصوص سفیدکهای آشکار و نهان